Rondom de Siepeltocht Najaar bloeiende heide

Loop mee met de Rondom de Siepeltocht in Dwingeloo

Siepeltoren

Rondom de Siepel

De Rondom de Siepeltocht is jaarlijks op de derde zondag in september. De markante Sint Nicolaaskerk met zijn uivormige 'Siepeltoren' (siepel is Drents voor ui) in Dwingeloo is het middelpunt en de naamgever van de wandeltocht. Doordat de startlocatie, dorpshuis Over Entinghe, dicht bij de kerk is, is de beroemde Siepel veel te zien tijdens de wandeltochten op de diverse afstanden. Helemaal in 'Siepelsfeer' wordt wandeltocht traditioneel afgesloten met siepelsoep (uiensoep) voor de deelnemers.

De routes van diverse afstanden gaan door het boerenlandschap en de verschillende buurtschappen rond Dwingeloo. Ervaart de rust en stilte van het Drentse landschap, leer de boerendorpen Eemster, Leggeloo, Lhee, Lheebroek, Diever, Geeuwenbrug en het Westeinde kennen en ontdek op de langere afstanden de verschillen tussen de diverse gronden zoals es- en madegronden.

De wandeltocht vindt plaats in de periode na de prestatietochten, waardoor de tocht voornamelijk door gezelligheidwandelaars wordt gelopen, of mensen die na de opstart van het werk na de vakantie weer even toe zijn aan rust en natuurschoon. Het weer in de derde week van september is de laatste jaren vaak aangenaam.

Datum

zondag 17 september 2023

Start

Dorpshuis Over Entinghe Dwingeloo

Afstand

5 - 10 - 15 - 20 km

Starttijd

20 km tussen 9.00 en 11.30 uur

15 km tussen 9.00 en 11.30 uur

10 km tussen10.00 en 14.00 uur

5 km tussen 10.00 en 14.00 uur

Inschrijfgeld per persoon

Voorinschrijven is voordeliger!


KWBN - Leden (verplicht uw inschrijfbewijs bij start te tonen) ontvangen € 1,00 korting op het inschrijftarief
Leden van wvDOS Dwingeloo: gratisRolstoelvriendelijk

De 5 kilometerroute is geen rolstoelvriendelijke route.

Bloeiende krentenbloesem
Lid worden

Word lid

Trek jij graag regelmatig de wandelschoenen aan? Word dan lid van wandelvereniging DOS en je kunt....

Lees verder
Overnachten in Dwingeloo

Overnachten

Blijf voor of na je wandeldag heerlijk overnachten in Dwingeloo of omgeving. Boek een heerlijk weekendje weg in een van de gezellige overnachtingslocaties.

Lees verder
Rolstoelvriendelijke wandeltocht

Rolstoelwandelen

Ook mensen met een beperking nodigen wij van harte uit mee te doen aan onze wandeltochten. De 5 kilometerroute van de Rondom de Siepeltocht is rolstoelvriendelijk.

Lees verder