Dwingeloo

Dwingeloo

Gele paaltjesroute Lheebroekerzand

Welkom in
Wandeldorp Dwingeloo

Dwingeloo is met haar omliggende landerijen en aangrenzend Nationaal Park Dwingelderveld een perfecte uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten. Naast de wandeltochten die Wandelvereniging DOS Dwingeloo jaarlijks organiseert, zijn er vele kilometers aan bewegwijzerde en onbewegwijzerde routes voor uren wandelplezier. Of je nu gaat voor een Dwingeler Ommetje of een Lange Afstandswandeling, gebruikt het routenetwerk of pakt een van de vele paaltjesroutes in het bos, het is hier altijd genieten.


terras op de brink in Dwingeloo

Pleisterplaats

Het authentieke brinkdorp is een prachtige pleisterplaats met haar brink met Siepeltoren als middelpunt en vele leuke winkels en restaurants daaromheen. Pak jij ook even een terrasje om even te genieten van smakelijke gerechten en de reuring van het dorp?


Dwingeloo Radiotelescoop

Beleef de ruimte

Je hebt hier de rust en de ruimte met reuring om de hoek. Hoe gezellig druk het dorp ook kan zijn in de zomermaanden, de mensen lijken op te lossen in de uitgestrekte natuur van het Dwingelerveld. Aan de rand van de heide vind je ook de markante Dwingeloo Radiotelescoop waarmee twee sterrenstelsels zijn ontdekt. Beleef de ruimte in optima forma!


DIT IS DWINGELOO

beschermd dorpsgezicht

authentieke
brink

Dwingeloo
radiotelescoop

Nationaal park
Dwingelderveld

esgebieden met dwingeler stroom

gastvrije
mensen