Bostocht Dwingeloo

Loop mee met de Bostocht in Dwingeloo

Dwingelderveld Eikenlaan bij De Bork (Erik Bethlehem)

Heerlijk wandelen door de bossen

De eerste zaterdag in juli is er de Bostocht. Start en finish is bij Camping Torentjeshoek.

Het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld vormt het speelveld van deze jaarlijkse bostocht. Het Dwingelderveld is in verschillende verkiezingen uitgeroepen tot de stilste en donkerste plek van Nederland en zo kun je het ook ervaren. Ondanks de honderden deelnemers heb je het idee dat het er maar enkele zijn.

Deze tocht is ideaal voor de bosliefhebbers. Het grootste gedeelte van de routes gaat het door het bos en over onverharde paden. Onderweg kun je de diverse vogels horen, van zwarte spechten tot kraanvogels. En in de bossen van het Dwingelderveld en omgeving leven diverse andere dieren zoals alle slangsoorten die Nederland rijk is, reeën, dassen en boommaters om maar een paar voorbeelden te noemen.

De tocht heeft gezellige stoplocaties tegen de bossen aan waar het goed rusten is. Veel van deze stoplocaties verkopen lokale producten. De 40 km route is komen te vervallen. Dit komt door de veranderingen in het landschap en de leefbaarheid. Wil je toch meer kilometers wandelen, dan kun je de verschillende afstanden combineren. Hiervoor berekenen wij geen extra kosten.

Datum

zaterdag 1 juli 2023

Start

Camping Torentjeshoek
Leeuweriksveldweg 1
7991 SE Dwingeloo

Afstanden

5 – 10 – 15 – 20 km

Starttijden

20 km tussen 8.00 en 11.30 uur
15 km tussen 9.00 en 12.30 uur
5/10 km tussen 9.30 en 14.00 uur

Inschrijfgeld

Rolstoelvriendelijk

Vanwege de aanpassingen is de 5 km route alleen toegankelijk voor aangedreven rolstoelen. Dit vinden wij erg jammer. Wij hebben wel een alternatieve route, maar deze start vanaf het Planedome. Deze route is geheel rolstoel vriendelijk


.

Bostocht Dwingeloo

Het was supermooi

Desiree en Fred Smit schreven: 4 juli 2015 om 12:58

Bedankt voor de prachtige tocht. Wij hebben ivm de warmte 15 km gelopen.
Het was prima te doen, vroeg gestart.
Er was zelfs nog gedacht aan een extra rust met watervoorziening en komkommer.

Lid worden

Word lid

Trek jij graag regelmatig de wandelschoenen aan? Word dan lid van wv DOS Dwingeloo. Je loopt dan gratis alle door ons georganiseerde tochten en krijgt vele andere voordelen.

Lees verder
Overnachten in DwingelooOvernachten in DwingelooOvernachten in Dwingeloo

Overnachten

Blijf voor of na je wandeldag heerlijk overnachten in Dwingeloo of omgeving. Boek een heerlijk weekendje weg in een van de gezellige overnachtingslocaties.

Lees verder
Overnachten in DwingelooRolstoelvriendelijkOvernachten in Dwingeloo

Rolstoelwandelen

Ook mensen met een beperking nodigen wij van harte uit mee te doen aan onze wandeltochten. De 5 kilometerroute van de Bostocht is rolstoelvriendelijk.

Lees verder