Bostocht Dwingeloo

Loop mee met de Bostocht in Dwingeloo

Dwingelderveld Eikenlaan bij De Bork (Erik Bethlehem)

Heerlijk wandelen door de bossen

De eerste zaterdag in juli is er de Bostocht. Start en finish is bij Camping Torentjeshoek.

Het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld vormt het speelveld van deze jaarlijkse bostocht. Het Dwingelderveld is in verschillende verkiezingen uitgeroepen tot de stilste en donkerste plek van Nederland en zo kun je het ook ervaren. Ondanks de honderden deelnemers heb je het idee dat het er maar enkele zijn.

Deze tocht is ideaal voor de bosliefhebbers. Het grootste gedeelte van de routes gaat het door het bos en over onverharde paden. Onderweg kun je de diverse vogels horen, van zwarte spechten tot kraanvogels. En in de bossen van het Dwingelderveld en omgeving leven diverse andere dieren zoals alle slangsoorten die Nederland rijk is, reeën, dassen en boommaters om maar een paar voorbeelden te noemen.

De tocht heeft gezellige stoplocaties tegen de bossen aan waar het goed rusten is. Veel van deze stoplocaties verkopen lokale producten. De 40 km route is komen te vervallen. Dit komt door de veranderingen in het landschap en de leefbaarheid. Wil je toch meer kilometers wandelen, dan kun je de verschillende afstanden combineren. Hiervoor berekenen wij geen extra kosten.

Bekijk hier de drone beelden van de Bostocht 2022

Datum

zaterdag 7 juli 2024

Start

Camping Torentjeshoek
Leeuweriksveldweg 1
7991 SE Dwingeloo

Afstanden

8, 18 en 33 km

Starttijden

33 km tussen 8.00 en 9.00 uur
18 km tussen 8.30 en 11.00 uur
8 km tussen 9.00 en 13.00 uur

Het Startbureau sluit om 17.00 uur

Inschrijfgeld

Voorinschrijven is vanaf 30 juni 2023 niet meer mogelijk. U kunt zich ter plekke inschrijven.

Het inschrijfgeld is € 7,50 per persoon. Wanneer u lid bent van de KWBN ontvangt u € 1,00 korting per persoon. Leden van WV Dos Dwingeloo lopen gratis.

Rolstoelvriendelijk

Vanwege de aanpassingen kunnen wij een 5 km route meegeven voor aangedreven rolstoelen. Deze route is geheel rolstoel vriendelijk


.

Bostocht Dwingeloo

Het was supermooi

Fransien van der Ploeg

Wat was het prachtig. Genoten

Aly Koops

Een prachtige wandeling. Wij hebbe10 km gelopen en natuurlijk prachtig weer.

Lid worden

Word lid

Trek jij graag regelmatig de wandelschoenen aan? Word dan lid van wv DOS Dwingeloo. Je loopt dan gratis alle door ons georganiseerde tochten en krijgt vele andere voordelen.

Lees verder
Overnachten in DwingelooOvernachten in DwingelooOvernachten in Dwingeloo

Overnachten

Blijf voor of na je wandeldag heerlijk overnachten in Dwingeloo of omgeving. Boek een heerlijk weekendje weg in een van de gezellige overnachtingslocaties.

Lees verder
Overnachten in DwingelooRolstoelvriendelijkOvernachten in Dwingeloo

Rolstoelwandelen

Ook mensen met een beperking nodigen wij van harte uit mee te doen aan onze wandeltochten. De 5 kilometerroute van de Bostocht is rolstoelvriendelijk.

Lees verder