Wandel de Krentenbloesemtocht in Dwingeloo

Wandel de Krentenbloesemtocht in Dwingeloo

Wandel de Krentenbloesemtocht in Dwingeloo

Krentenbloesemtocht

De Krentenbloesemtocht vindt het derde weekeinde in april plaats. Je kunt kiezen of je de route op zaterdag of op zondag wil lopen. Het is de oudste en veruit de populairste wandeltocht van DOS Dwingeloo. Dat merken we niet alleen aan de deelnamecijfers maar ook uit de enthousiaste reacties van de deelnemers.

De kracht zit hem in het jaargetijde (voorjaar!!) en in de afwisseling van het landschap. Glooiende akkers, het grootste aaneengesloten heidegebied van Europa (het Dwingelderveld), omringd door vennetjes en prachtige bossen. Die combinatie met ook het ontluikende groen op de akkers en aan struiken en bomen maakt dat de tocht vermaard is geworden in wandelend Nederland. Voor de raswandelaars is de start van het seizoen pas compleet als men de Krentenbloesemtocht van Dwingeloo heeft gelopen met inderdaad de prachtige bloesem van de bloeiende krentenbomen! Dan is het feest compleet.

Datum

zondag 16 april 2023

Start

Hotel De Brink
Brink
7991 CE Dwingeloo

Afstanden

8-18 en 30 km

Starttijden

30 km tussen 8.30 en 9.00 uur
18 km tussen 9.00 en 11.00 uur
8 km tussen 9.30 en 12.00 uur

Inschrijfgeld

U kunt zich hieronder aanmelden voor de Krentenbloesemtocht 2023. Let op! Bij inschrijving op de dag zelf betaalt u een toeslag van € 1,50 per persoon De lekkere trek kan worden geboekt tot en met donderdag 13 april 2023.

Rolstoelvriendelijk

De 8 kilometerroute is geen rolstoelvriendelijke route.

aanmelden voor zondag 16 april

Bloeiende krentenbloesem

Het was supermooi

Susan Oosterveld schreef: 23 april 2017 om 14:58

Wij hebben vandaag de 70ste krentebloesemtocht gelopen, de 30km.
Hij was super mooi. Veel mooie natuur, mooie vennen. Ook goed geregeld qua bewegwijzering. Top, 'n pluim voor alle vrijwilligers.
Het boompje hebben we hier gelaten 't hoort hier en niet bij ons. Maar top.

krentenbloesem in bloei, een geweldig gezicht

Cella Wegter schreef: 24 april 2016 om 12:00

Van harte gefeliciteerd met jullie 70-jarig bestaan. Dit kan natuurlijk ook alleen maar als je zulke mooie tochten uitzet. Ik heb zaterdag, en met mij vele anderen, genoten van een mooie tocht, goed gepeild en mooie rustlocaties. De krentenbloesem in bloei, een geweldig gezicht. Bij het inschrijven en het afmelden een kleine attentie, bedankt!

Lid worden

Word lid

Trek jij graag regelmatig de wandelschoenen aan? Word dan lid van wandelvereniging DOS en je kunt....

Lees verder
Overnachten in Dwingeloo

Overnachten

Blijf voor of na je wandeldag heerlijk overnachten in Dwingeloo of omgeving. Boek een heerlijk weekendje weg in een van de gezellige overnachtingslocaties.

Lees verder
Rolstoelvriendelijke route

Rolstoelwandelen

Ook mensen met een beperking nodigen wij van harte uit mee te doen aan onze wandeltochten. De 5 kilometerroute van de Krentenbloesemtocht is rolstoelvriendelijk.

Lees verder