Oud-bestuurslid Jan Winters krijgt lintje

Jan Winters krijgt een lintje

Lintje voor oud-bestuurslid Jan Winters

Oud-bestuurslid Jan Winters (80) uit Dwingeloo is gisteren koninklijk onderscheiden met een lintje. De koninklijke decoratie ontving hij vanwege bijzondere verdiensten voor de samenleving. Van 2008 tot 2020 was Jan bestuurslid van wandelvereniging DOS, tot op heden bedenkt hij de routes. Jan weet ieder jaar weer nog niet ontdekte paden te vinden.

De koninklijke onderscheiding vond als gebruikelijk plaats op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Tijdens de Lintjesregen kreeg Jan samen met een aantal andere Westervelders het lintje opgespeld na te zijn toegesproken door burgemeester Rikus Jager.

Naast zijn inspanningen voor wandelvereniging DOS heeft Jan zich vele jaren (1984-heden) als vrijwilliger ingezet: als penningmeester van Volkstuinvereniging Ens (1984-1990), voor de jaarlijkse Oogstdag in Lhee (1999-heden), voor voetbalvereniging Dwingeloo (2002 – heden), voor de Fiets4daagse Dwingeloo (2011-heden), voor diverse hippische activiteiten vanuit Manege Vos en vele andere activiteiten in en om Dwingeloo.